Društvo prijatelja Klisa

Društvo prijatelja Klisa osnovano je u rujnu 2007. Temeljni akt društva, promemoria pod nazivom ”Klis danas za Klis sutra”, obuhvatio je svu problematiku života u Klisu. Gospodarski, društveni, razvojni i drugi aspekti Klisa predstavljeni su i na osnivačkoj skupštini na kojoj je izabran predsjednik, prof.dr.Ivan Radić. Za dopredsjednika je izabran Jakov Vetma, a za tajnika prof. Petar Listeš.

U prosincu 2007. godine održan je i prvi koncert u organizaciji Društva prijatelja Klisa gdje su nastupili svi izvođači sa područja našeg mjesta, od onih najmanjih do najiskusnijih. Ozbiljniju notu spomenutom koncertu dali su i gosti među kojima je bila i Meri Cetinić. Koncert je u potpunosti snimljen na nosaču zvuka koji je potom predstavljen u travnju 2008.godine u hotelu Le Meridien Lav.

Već na početku svog rada, predsjednik i Upravni odbor društva među prioritete su svrstali i pomlađivanje ove udruge na svim razinama.

Tako je na sljedećoj skupštini, u rujnu 2008. predsjednik postao Jakov Vetma, a dopredsjednica prof.dr. Meri Glavina-Durdov, dok je mjesto tajnice pripalo Jagodi Gizdić.

U prosincu 2008.godine održan je koncert pod nazivom ”Kliški Božić”. Koncert je snimljen audio i video načinom.

U travnju 2009.godine dva puta, u Klisu, a potom i u Splitu, predstavljena je knjiga prof. Petra Listeša, ”Kliške šale i dosjetke”. Navedeno djelo nije samo književni uradak već i dokument koji svjedoči o životu u Klisu u nekom drugom vremenu. Kroz šale i dosjetke otkrivamo mnogo o starim običajima i navikama naših otaca i djedova.

Društvo prijatelja Klisa će u svakom trenutku biti i ostati prijatelj vrijednostima koje svi poštujemo i kojima se divimo, a sve ih možemo svrstati pod nazivnik – Klis.