HPD “Tomislav” iz Cernika na gostovanju u Klisu

U subotu 15. rujna u 20.30 sati u domu kulture u Klisu HPD “Tomislav” iz Cernika održalo je cjelovečernji koncert na kojemu je izvodilo narodne i popularne domaće skladbe, a ponajviše iz krajeva iz kojih dolaze – ravne Slavonije…
Nastupio je mješoviti zbor, tamburaški orkestar, tamburaška škola i solisti koji su svojom svirkom i pjevanjem pozdravljeni od brojne publike.
U ime domaćina goste su pozdravili tajnik općine Klis – Milan Kurtović i organizatorica koncerta i voditeljica kliškog mješovitog zbora”Petar Kružić” iz Klisa č.s.prof. Anita Perkušić.

Mnogobrojna publika zasluženim pljeskom nagradila je drage nam goste koji su i u nedjelju 16. rujna u 10.30 sati u župnoj crkvi UBDM pjevali hrvatsku misu za tambure te nakon mise po prekrasnom vremenu i prije zajedničkog ručka s nekoliko pjesama oraspoložilo mnogobrojne vjernike u dvorištu župne crkve.
Inače hrvatsko pjevačko društvo”Tomislav” iz Cernika djeluje neprekidno već 102 godine. Za svaku pohvalu uz iskrene želje za dug i djelotvoran rad i ubuduće.