Turizam u Klisu?

Tema o kojoj je napisano bezbroj komentara, a da ista nije ozbiljno ni načeta. Poznato je da se Hrvatska turistička zajednica predstavila svijetu novom inačicom web stranice www.croatia.hr. Ako malo potražite, doći ćete i do dijela gdje predstavljaju Klis kao turističku destinaciju.

klis_turizam

Na našu veliku žalost, tko god da je spremao tekst i informacije o Klisu, nije zaboravio potražiti link na stranicu Kliške turističke zajednice. Koliko god da možda zvuči nevjerojatno, navedena stranica je stara deset (10) godina! Za one informatički potkovanije, dovoljno je reći da je to bilo vrijeme 14” monitora i rezolucija 800*600 px, pa je upravo u tim dimenzijama napravljena pozadinska fotografija (uz tada “in” efekte poput izblijeđenih fotografija ili flash animacija koje su tako urnebesno duhovite). Potpuno je besmisleno i apsurdno ulaziti u dublje tehničke analize ovoj uratka koji je bio diletantski urađen i prije deset godina, a sa današnjeg aspekta je toliko smiješan da se čovjek zapita koliko smo stvarno zaostali.

klis_turizam2

Možemo se samo moliti da turisti neće znati doći do te stranice. Naime, imamo sreću da su autori navedene stranice bili toliko stručni da nisu znali optimizirati stranicu tako da ju Google prepozna kao potencijalno vrijedan rezultat, te ju na upit “Klis” izbacuje tek kao deveti rezultat (ispod naše klis.com.hr stranice, i ispod još par anonimus stranica koje spominju Klis). Prava sreća u nesreći! Nadamo se tako da će ju potencijalni posjetitelj ipak zaobići i na nekoj drugoj adresi potražiti željene informacije jer bi bila prava tragedija da netko s drugog govornog područja naiđe na tako tragikomične prijevode na toj stranici.

klis_turizam3

Nastaviti obrazlagati bilo bi već pomalo zlobno, obzirom da je stranica prezentacijska katastrofa sa svih mogućih aspekata, a bojimo se da to odražava ukupno stanje turizma u Klisu. Dajte i vi svoj komentar o ovoj briljantnoj strategiji turističkog razvoja Klisa.