Ćeka se Klis: kanalizacija u Dugopolju do kraja sljedećeg ljeta

Glavni kanalizacijski kolektor u Dugopolju bit će završen do početka prosinca, a svi radovi do Uskrsa

Radovi na kanalizacijskom sustavu kroz općinu Dugopolje u punom su zamahu, Ekoagencija gradi glavni kanalizacijski vod kroz Ulicu Domovinskog rata. Iako će glavni kanalizacijski kolektor u Dugopolju biti završen do 1. prosinca ove godine, a kompletni radovi na izgradnji kanalizacijskog voda do Uskrsa sljedeće godine, Dugopolje se još uvijek neće moći spojiti na kanalizacijski sustav jer se mora čekati završetak izgradnje preostalih pet kilometara kanalizacijskog voda kroz Klis.

Prema riječima načelnika Dugopolja Zlatka Ževrnje, očekuje se da će tih preostalih pet kilometara kroz Klis biti provedeno do kraja ljeta sljedeće godine.

Rekonstrukcija prometnica vrijedna 25 milijuna kuna

− Dok se gradi glavni kolektor, mi radimo i oborinsku odvodnju, obnavljamo vodovodnu mrežu, telefon, nogostup, vanjsku rasvjetu, betonsko-kamene zidove, odnosno, čitava se prometnica rekonstruira i u taj posao Općina ulaže 25 milijuna kuna – objasnio je načelnik Ževrnja što se sve radi usporedno s izgradnjom kanalizacijske mreže u Dugopolju, za koju je Ekoagencija izdvojila 16 milijuna kuna i za čiju je realizaciju bilo potrebno postići oko 500 nagodbi sa stanovnicima Dugopolja.

Usporedno s ovim radovima u Ulici Domovinskog rata, ali i u ostalim dijelovima Dugopolja, postavljaju se i nove autobusne nadstrešnice, za što će Općina u konačnici izdvojiti 1,5 milijuna kuna, što uključuje i otkup zemljišta, radove i materijal. Do sada je postavljeno 10 od 22 planiranih novih nadstrešnica.
Vesna Boban (Slobodna Dalmacija)
slika045