CZECH OPEN 2006. (www.czechopen.net)

Treću godinu zaredom, šahisti Svetog Vida nastupili su na Europskom amaterskom šahovskom prvenstvu koje se održavalo 21. – 29. srpnja 2006. u češkom gradu Pardubice, a u sklopu 17. međunarodnog festivala šaha, bridža i igara. Jedan od najvažnijih šahovskih događanja uopće, iz godine u godinu bilježi sve veći odaziv šahista, tako da ih je ove godine, samo na najznačajnijim turnirima, bilo više od 1600.
Veliko zanimanje na ovom prvenstvu izazvala su Tri kralja, glasilo šahovskog kluba Sveti Vid Klis, čijih je nekoliko stotina primjeraka doslovce razgrabljeno u nekih pola sata nakon izlaganja na informativnom punktu CZECH-ARENE, mjesta gdje su se odvijale šahovske borbe. Tako je naše glasilo doživjelo i međunarodnu promociju, a ni hrvatski jezik nije bio prepreka mnogim šahistima da postanu vlasnici ovog jedinstvenog izdanja.
Oduševljenje glasilom nije krio ni Dr. Jan Mazuch, direktor festivala, koji je, u znak zahvalnosti za afirmacijom prvenstva u Tri kralja, darivao naše članove prigodnim majicama te pozivnicama za novinarski brzopotezni turnir kao i završnu svečanu večeru ovogodišnjeg Europskog amaterskog prvenstva. Dr. Jan Mazuch obećao je i ekskluzivni članak za idući broj Tri kralja.

D. Perić