Pozitivno ozračje oko šahovskog kluba “Sveti Vid” iz Klisa

šah

  • Da iz Klisa već duže vrijeme pušu zdravi šahovski vjetrovi, pokazala je i skupština Šahovskog saveza Županije splitsko – dalmatinske održana 18. siječnja u prostorijama splitskog šahovskog doma, koja je gotovo jednoglasno (uz samo jedan glas protiv) izabrala predsjednika ŠK “Sveti Vid” Klis Davora Perića za dopredsjednika županijskog saveza. Novi predsjednik je Ivica Brkić (ŠK “Petar Sedlar – Pepe, Kaštela), dok će dužnost drugog dopredsjednika obnašati Božo Mišković (ŠK “Mornar”, Split). Uz ostale novoizabrane članove tijela upravljanja, županijski šahovski savez nastavlja s promocijom šaha i aktivnostima koje su značajno intenzivirane u posljednje dvije godine.
  • Dom kulture “Jozo Buliga” u Klisu bio je poprište odvijanja pojedinačnog klupskog prvenstva ŠK “Sveti Vid” Klis za 2015. godinu. Nakon uzbudljivih i beskompromisnih borbi (na prvenstvu nije zabilježen nijedan remi, što je mali kuriozitet) zasluženi pobjednik i novi klupski prvak je Jozo Kaćunko. Prvenstvo se igralo kroz 7 kola s tempom igre 90 minuta uz 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez, a prijavljeno je svjetskoj šahovskoj federaciji radi obračuna za međunarodni i nacionalni rejting.
  • 8. veljače ŠK “Sveti Vid” Klis održao je svoju redovnu skupštinu. Na njoj su usvojena izvješće o radu i financijsko izvješće za 2014. godinu, te je usvojen plan rada i financijski plan za 2015. Istaknuto je razumijevanje u trenutnom redefiniranju svih prostornih sadržaja u Klisu, te nada kako će se tijekom tog procesa u dogledno vrijeme pronaći trajan i odgovarajući prostor za šahovski klub čime bi klub dobio novi zamašnjak u svom radu i mogao planirati i uspostaviti dugoročnije aktivnosti, primjerice školu šaha. U klubu postoji želja i volja za organizacijom većih turnira trajanja 7 – 9 dana, no problem je nedostatak hotelskih kapaciteta u Klisu ili neadekvatnost potencijalnih sala za igru, pa u klubu “navijaju” za buduće projekte u općini Klis koji bi to omogućili i time privlačili 60 – 100 sudionika po turniru. Ujedno, ŠK “Sveti Vid” Klis je na svojoj redovnoj skupštini usvojio novi Statut kluba, usklađen sa Zakonom o udrugama koji je na snazi od 1. listopada 2014. i temeljem kojega sve udruge u Republici Hrvatskoj moraju uskladiti svoje akte do 1.10. ove godine.