Održan 1. pozivni brzopotezni turnir “Megdan 2014.”

sah.03

sah.02

sah.01

U odličnim uvjetima Doma kulture “Jozo Buliga”, u Klisu je 1. lipnja održan 1. pozivni brzopotezni turnir “Megdan 2014.”. Turnir je organizirao ŠK “Sveti Vid” Klis, uz pokroviteljstvo općine Klis i Turističke zajednice općine Klis, u svrhu promicanja kulture šahovske igre i obogaćivanja šahovskog života u splitsko – dalmatinskoj županiji i Republici Hrvatskoj, a samim tim i promoviranja Klisa kao značajne društvene i turističke sredine.

24 šahista iz 7 klubova pozdravili su domaćin i direktor turnira predsjednik ŠK sv. Vid iz Klisa Davor Perić, predsjednik općinskog vijeća općine Klis Josip Didović, dopredsjednik Hrvatskog šahovskog saveza Ivica Brkić, predsjednik šahovskog saveza Splitsko-dalmatinske županije Božo Mišković, predsjednik Hrvatske udruge šahovskih sudaca, a ujedno i sudac turnira Vladimir Cvetnić i na kraju načelnik općine Klis Jakov Vetma koji je povlačenjem prvog poteza i otvorio turnir.

Pobjednik turnira je majstorski kandidat Jovan Milosavljević (ŠK “Mornar”, Split) ostvarivši bodovni učinak 9 iz 11. Isti bodovni učinak, ali uz lošije dodatne kriterije ostvario je majstorski kandidat Ivica Brkić (ŠK “Petar Sedlar – Pepe, Kaštel Novi), te je time okončao nastup na drugom mjestu, dok je treći bio njegov klupski kolega, prvokategornik Ante Maras s učinkom 8,5 iz 11. Odličan nastup imao je i prvokategornik Josip Batinić (ŠK “Sveti Vid” Klis) koji je sa 7,5 iz 11 završio turnir na četvrtom mjestu. Za sve zaljubljenike šaha detaljnije o svemu pogledajte na stranici ŠK Sv. Vid i OVDJE