Svi uspjesi ŠK Sv. Vid u proteklih mjesec dana

sk.sv.vid

U splitskom hotelu “Zagreb” 8. – 16. ožujka održavalo se Pojedinačno prvenstvo splitsko – dalmatinske županije u šahu za 2014. godinu. U konkurenciji 62 igrača pobjednik je splitski velemajstor Ante Šarić s ostvarenim učinkom 8 iz 9. Od šahista ŠK “Sveti Vid” Klis nastupali su Branko Šarić (4 iz 9) i Lovre Ivić (2,5 iz 9). Branko Šarić premašio je očekivani rezultat, pa je zaradio 5 bodova međunarodnog rejtinga.

* * *

Međunarodni šahovski turnir ZAGREB OPEN 2014. održavao se 17. – 24. ožujka u dvoranama hotela “Panorama”. Pobjednik je zadarski velemajstor Saša Martinović s bodovnim ostvarenjem 7,5 iz 9. U konkurenciji 203 igrača i igračica nastupao je i kliški šahist Davor Perić koji je ostvario 4 iz 9. Pokazao je dobru igru čemu u prilog svjedoči i zarada na međunarodnom rejtingu od 5 bodova.

* * *

6. travnja u Domu kulture “Jozo Buliga” odigrano je brzopotezno prvenstvo ŠK “Sveti Vid” Klis za 2014. godinu. Igralo se tempom 4 minute uz 3 sekunde dodatka za svaki odigrani potez, te uz rejtingiranje za FIDE listu za brzopotezni šah. Pobjednik prvenstva je Stipan Batinić s bodovnim učinkom 6,5 iz 8, drugi je Vjekoslav Jozić s 5,5 iz 8, dok je treće mjesto pripalo Davoru Periću s 5 iz 8.