Sv. Roko – Dan Općine Klis

Proslava nadolazećih blagdana u Klisu počinju na Veliku Gospu u četvrtak, 15. kolovoza u 10 sati svečanom svetom misom s procesijom kroz Varoš u kojoj će uz crkvene pjevače sudjelovati i KGD Mosor iz Klis Kose. U večernjim satima ispred crkve UBDM u 21 sat nastupa sopranistica Branka Pleština.

U petak 16. kolovoza Općina Klis slavi svog nebeskog suzaštitnika Sv. Roka. Na sam blagdan svečana misa s procesijom kroz uži centar Varoša počinje u 18 sati da bi na kraju misnog slavlja uz blagoslov djece i bolesnika na trgu ispred crkve UBDM se  nastavilo slaviti uz prigodni domjenak i kako don Miro Šestan kaže – određeno iznenađenje.

Nakon dijela crkvene svečanosti centralna proslava svjetovnog karaktera seli se na glavni trg na Megdanu gdje će sve dobrodošle goste i mještane zabavljati Jasmin Stavros uz “Spam” bend. Uz bogatu gastro ponudu koju će nam pripremiti lovačka udruge “Svećurje”  i udruga maslinara “Lotnjak” nadamo se da će brojni gosti s fešte iz Klisa otići puni pozitivnih dojmova kao i prethodnih godina.

Ovim putem molimo mještane i goste za razumjevanje i strpljenje te da se na blagdan Sv. Roka u večernjim satima pridržavaju uputa redarske službe vezano za regulaciju prometa od Belimovače i Varoša do Megdana jer se na tim pravcima očekuje veći pritisak automobila prema centru Megdana.

Svim mještanima i ljudima dobre volje čestitamo nadolazeće blagdane – Veliku Gospu i Sv. Roka nebeskog zaštitnika Općine Klis.